Fed Yetkilisi Bitcoin’i Altın’a Rakip Olarak Gördüğünü Açıkladı

CNBC’nin “Squawk Box” yayınında St. Louis Federal Rezerv Bankası Başkanı James Bullard, altın’ın rakibi olarak Bitcoin (BTC)’i gördüğünü belirtti:

“Bitcoin’i altına rakip olarak sınıflandırırdım. Düşünmek için iyi bir yol.”

Aynı zamanda Bullard, özel bir kripto para biriminin rolünü yerine getirmesi “çok zor” olduğu için Bitcoin’in ABD doları ile rekabet edeceği fikrini reddetti:

“Bir Starbucks’a girdiğinizde tek tip olmayan bir para birimiyle girmek istemezsiniz. Belki Ethereum ile ödersiniz, belki Ripple ile ödersiniz, belki Bitcoin ile ödersiniz, belki ile ödersiniz bir dolar. Biz böyle yapmayız.”

Ayrıca yatırımcıların Japon yeni gibi geleneksel güvenli limanlara akın etmesiyle birlikte temelde para birimi rekabetinin olduğunu da belirtti.

Bitcoin performansı, Fed’in para politikasını etkilemeyecek

Bullard, salgından sonra ABD’nin “kükreyen” bir ekonomi görebileceğini tahmin etmesine rağmen, Fed’in desteğini geri çevirmeye yakın olmadığını açıkça belirtti.

Merkez bankasının, kripto için bir yükseliş işareti olduğuna inanılan varlık alımlarını azaltma planları olmadığının sinyalini verdi. Bitcoin’in 50.000 dolara yükselişinden bahseden Bullard, tıpkı altının volatilitesi gibi Bitcoin’in performansının da Fed’in para politikasını etkilemeyeceğine inanıyor. Fed Başkanı, kripto varlığının altın’a rakip olarak nitelendirilmesinin Bitcoin’i “ele alırken iyi bir yol” olabileceği söylese de; daha “bullish” yorumlarını büyük ölçüde ABD doları için sakladı:

“Gözün alabildiği kadar bir dolar ekonomisi ve gerçekten de gözün alabildiği kadar dolar küresel ekonomisi olacak. Altın fiyatının yükselmesi, düşmesi ya da Bitcoin fiyatının yükselmesi, düşmesi bunu gerçekten etkilemiyor.”

Bitcoin’de son durum

Bugün öğle saatlerinde 50.000 doları aşıp bir kilometre taşına ulaşan Bitcoin; yükselişinin ardından hızlıca geri çekildi. O zamandan beri 48.000 ila 49.500 dolar aralığında işlem görüyor.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir