2008 Krizini Bilen Ekonomist: Bitcoin’lerimi Satıyorum! Nedeni…

Tanınmış bilim adamı Nassim Nicholas Taleb, Bitcoin (BTC)’i oynaklığından dolayı eleştirdi. “Siyah Kuğu” adlı dünyada çok satanlar arasında yer alan kitabın yazarı Nassim Nicholas Taleb, Bitcoin’lerini elden çıkardığını açıkladı. Nassim Nicholas Taleb, 2008 krizini doğru tahmin ederek ünlenen bir isim.

“Siyah Kuğu”nun yazarı: Bitcoin (BTC)’lerimi elden çıkarıyorum!

“Siyah Kuğu” adlı kitabın yazarı olan Lübnanlı-Amerikalı bilim adamı Nassim Taleb, BTC’ye yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Nassim Nicholas Taleb, sahip olduğu Bitcoin’leri elden çıkardığını açıkladı. Ünlü bilim adamının, aniden Bitcoin’e yönelik fikrinin değiştirmesinin nedeni, kripto para biriminin yukarı yönlü oynaklığıdır. Nassim Nicholas Taleb konuya yönelik şunları söyledi:

BTC’lerimden kurtuluyorum. Neden? Bir para birimi, onunla aldığınız ve sattığınız para biriminden asla daha değişken olmamalı. BTC ile malları fiyatlandıramazsınız.

Sadece bu gişe rekorları kıran haftada Bitcoin neredeyse yüzde 25 arttı. Yıldan bugüne kripto para, yüzde 64 arttı. Yine de Nassim Nicholas Taleb, tarihi kazanımlarına rağmen dünyanın en büyük kripto para biriminin şimdilik başarısız olduğuna inanıyor.

Bitcoin bir para birimi olarak başarısız mı?

Bitcoin eleştirmenleri, benzersiz dezenflasyon modelinin BTC’nin geçerli bir ödeme aracı olmasını engellediğine işaret ediyor. Bu yeni varlık sınıfı, zaman içinde önemli ölçüde değer kazanma eğiliminde olduğundan, insanlar genellikle kripto paralarını harcamak yerine tutmayı tercih ediyor. Tesla’yı 2013’te Bitcoin’leriyle satın alanlar kararlarından çoktan pişman olmuş olabilirler. Laszlo Hanyecz ve 476 milyon dolarlık pizzasından bahsetmiyorum bile…

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor gibi bazı ateşli Bitcoin savunucuları kripto para birimini bir ödeme aracı yerine altın’ın rakibi olarak görüyor. Nassim Nicholas Taleb ayrıca Bitcoin’in, sorumsuz merkez bankalarına karşı bir önlem olarak başarısız olduğuna inanıyor. Kripto para topluluğunun birçok önde gelen üyesi, Nassim Nicholas Taleb’in Bitcoin’deki ani U dönüşü karşısında şaşkına döndü.

Nassim Nicholas Taleb, 2008 krizini önceden haber verdi ve büyük bir servet kazandı!

Greymatter Capital’in ortağı James Todar, Bitcoin’den kurtulmak için “en aptalca neden” bulduğu için önde gelen matematiksel istatistikçiyi eleştirdi. Lightning Labs’tan Elizabeth Stark, Bitcoin’in birlikte çalışabilir bir değer protokolü olarak görülmesi gerektiğini açıkladı. Elizabeth Stark konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Bu, birçok insanın Bitcoin hakkında yanıldığı şeydir. İnternet işlemleri için birlikte çalışabilir bir değer protokolüdür. Hesap birimi olmaksızın bir değişim aracı olabilir.

Uzmanlar, Nassim Nicholas Taleb’in son açıklamalarının piyasayı etkilemeyeceğini belirtiyor. Geçmişte Nassim Nicholas Taleb, Bitcoin hakkında olumlu yorumlarda bulunmasına rağmen, topluluk üyelerini geçen yıl “tam bir aptal” olarak nitelendirdi. Eski bir serbest yatırım fonu yöneticisi ve trader’ı olan Nassim Nicholas Taleb, 2008 küresel ekonomik krizini önceden haber verdi. Kriptokoin.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere, bu hamlesiyle ünlenen ekonomist, büyük bir servet kazandı.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir